30 Eylül 2016 Cuma

Instagram Tarayıcısındaki Hata


Merhaba arkadaşalar bugün sizlerle Instagram tarayıcısının yaptığı yanlıştan bahsetmeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım sitelerinin en gözdesi haline gelen Instagram 500 milyonu aşan kullanıcıya sahiptir.
Bu kullanıcılar diledikleri gibi fotoğraf ve video paylaşımları yapabilmektedirler. Fakat diledikleri gibi derken bunlardan bazıları istisnaidir.
Bu istisnai durumlar ise Instagramdan topluluk kuralları olarak bilinmektedir.
Buna bağlı olarak Instagram kullanıcılarının paylaşımlarında uygunsuz içerikler, şiddet içerikleri ve aklınıza gelebilecek kötü örnek oluşturabilecek bütün hesaplar Instagram tarafından tesbit edilip engellenmektedir.

Son zamanlarda bu tür paylaşım yapan kullanıcılar artış gösterdiği için Instagramda bu kullanıcıların önüne geçmek için bir tarayıcı tasarlamıştır.
Bu tarayı günün belirli vakitlerinde hesapları kontrol edip topluluk kurallarına ayrıkı içerikler paylaşan hesapları tesbit edip bu hesapları engellemektedir. 

Instagram kullanıcıları tarafından takdir edilen bu tarama sistemi şuana kadar çokça topluluk kurallarını ihlal eden sayfaları kapatmıştır.






Fakat yabancı bir Instagram kullanıcısı paylaşmış olduğu bir pasta resminin sonrasında hesabının engellendiği tespit etmiş ve Instagrama başvurmuş. 
Instagram bu konu hakkında incelleme yaptığı zaman topluluk kurallarını ihlal eden bir durum olmadığını tespit etmiş. Sonrasında ise tarayıcı sitemini kontrol etmiş ve tarayıcı sisteminin bu kişinin paylaşmış olduğu resmi göğüs sanıp hesabı engellemiştir. 

Sonrasında ise hesap tekrar kullanıma açılmıştır. 
Bunun üzerine Instagram bu tarama sistemini daha kuvvetli hale getirmiştir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram tarayıcı sistemindeki komik hatadan bahsetmeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın    :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder