1 Ekim 2016 Cumartesi

Instagramda İlaç Satışlarının Yasaklanması




Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagramda ilaç satışının yasaklanması hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Instagram kullanıma sunulduğu günden bu zamana kadar milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu uygulamanın kullanım sebeplerinden başlıcası resim paylaşımının ülkemizce sevilmesidir. İlk zamanlar resim paylaşımı olarak büyümeye başlayan Instagram sonrasında video paylaşımı ilede adından söz ettirmiştir. Şimdilerde ise hem video hemde fotoğraf paylaşımı yapılan bir numaralı sosyal paylaşım sitesi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu yenilikler ilede kullanıcılarının beğeni toplamıştır ve takipçi sayısını 500 milyona aşkın kitleye ulaştırmıştır.

Bu kadar büyük bir sosyal paylaşım sitesini fırsata dönüştürerek satış hesapları kurulmaya başlamıştır. Kısa sürede bu tür hesapların sayısında artış görülmüştür.
Nerdeyse aradığımız bütün ürünleri Instagram da bulabilmekteyiz.
Fakat bu hesaplardan bazıları satış amaclı açılmış olsada yasa dışı işler yapıldığı tespit edilmiş ve bu hesaplar Instagram tarafından engellenmiştir.

Örneğin ilaç satışının reçetesiz satışı yasak olmasına rağmen bazı kişiler tarafından bu ilaçlar Instagram araçılığı ile satışa sürülmüştür. Ne yazıkki Instagram bunu fark edene kadar bu ilaçlardan satın alan kişilerden bazıları ilaçların kullanımı sonunda hayatını kaybetmiştir. Bu durumu geçte olsa fark eden Instagram bu hesapları engellemeye başlamıştır.
Sonrasında ise tamamiyle ilaç satışına yasak getirmiştir. Bu yasağı ihlal edenler farklı yollarla cezalandırılacağını açıklamıştır.
Ne yazıkki bu tür sosyal paylaşım sitelerini kötü amaclı kullanıcılar insanlarımızın canına kastetmektedir.

Geçte olsa bu kişilerin önlemi alınmıştır.
Bu tür hesaplar sadece ilaç satan hesaplar için değil genel anlamda kötü amaclar için kullananlar içinde geçerlidir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagramda ilaç satışının yasaklanma nedenlerinden bahsetmeye çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın, takipte kalın


Yorum yapmayı unutmayın     :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder