7 Ekim 2016 Cuma

Instagram ve Facebook Ödüllendiriyor



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve Facebook uygulamasının ödüllendirmesi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Facebook ve Instagram uygulaması son zamanlarda en çok kullanılan sosyal paylaşım siteleri haline geldiler. Bu siteler diğer sosyal paylaşım sitelerini geride bırakarak bir numaralı hale gelmeyi başarmışlardır. Bu siteler geçtiğimiz günlerde birleşerek adından söz ettirmişlerdi. Birinci sıralara gelmelerinin en büyük etkisi güçlerini birleştirmeleridir. Çünkü ikiside güçlü bir sosyal paylaşım siteleriydi. İkisinin güçü birleşince büyüyerek güçlerine güç katmışlardır.

Yapmış oldukları yeniliklerlede adından söz ettirmeyi başarmışlardır. Fakat yapmış olduğu bu yenilikler bazı güvenlik sorunlarını beraberinde getirmiştir. Bu yeniliklerin hepsi kullanıcıları tarafından da beğenilsede bazı güvenlik açıkları endişe yaratmıştır.
Bu güvenlik açığı hackerlar tarafından fırsat bilinerek hesapları ele geçirmişlerdir. Ele geçirilen hesaplar kötü şekilde kullanmışlardır. Zaten geçtiğimiz günlerde bu uygulamaların çökme ile karşı karşıya geldiğini hepimiz bilmekteyiz.



Bu güvenlik açıklarını kapatabilmek için Facebook ve Instagram ortak karar almışlardır.
Bu karar ile yapılan yeniliklerin sonucunda ortaya çıkan güvenlik açıklarını bulmak için kullanıcılara ödüller vermeye başlamıştır.
Kullanıcılar kendi gözlemlemiş oldukları açıkları Facebook ya da Instagrama bildirdikleri zaman yapılan kontroller sonucunda bu kişiler ödüllendiriliyor.
Yapılan bu ödüllendirmeler tespit edilen güvenlik açıklarına göre değişiklik göstermektedir.
Bu ödüllerin minimum ücretleri 500 dolardan başlayıp tespit edilen güvenlik açıklarına göre artmaktadır.
Bu şekilde yapılan ödüllendirmeler güvenlik açıklarını minimum seviyelere indirmeyi amaçlamış ve başarılı olmuşlardır.
Sosyal medya sitelerinin yapmış olduğu bu ödüllendirmeler kullanıcılar tarafından beğenilmektedir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve Facebook yapmış olduğu ödüllendirme hakkında bilgiler vermeye çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın,takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder