8 Ekim 2016 Cumartesi

Instagram Ve Rakipleri



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve rakipleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım siteleri uzun süredir hayatımızda büyük bir yer tutmaktadırlar. İnternet kullanımımızda sosyal paylaşım sitelerinde daha çok zaman geçirmeyiz. Bu sosyal paylaşım siteleri ülkemizde oldukça yaygındır. Genel olarak 18 ve 50 yaş aralığında kullanıcıya sahip bu sosyal paylaşım sitelerinde her türlü içerikten paylaşımlarla karşılaşabilmekteyiz.

Bu sitelerden en popüler olanı şüphesiz Instagramdır. Bu uygulama bundan 5 yıl önce kullanıma sunulmuştur. Her geçen gün kullanımında artış göstermiştir. Bunun en büyük etkeni ise bu uygulama çıkmadan önce sadece fotoğraf ile alakalı bir sitenin bulunmamasıdır. Bu şekilde kullanıma sunulan bu uygulamada her türlü fotoğraf paylaşımı yapabilmekteyiz. Ülkemiz genelinde Instagram uygulaması oldukça sevilmektedir. Hatta yapılan araştırmalara göre Instagram kullanımında 1. sıralarda ülkemizin ismi yer almaktadır. 



Bu uygulamaya rakip uygulamalar bulunmaktadır. Örneğin Twitter, snapchat gibi bu tür uygulamalar ile rekabet halinde olan Instagram yapmış olduğu yenilikler ile bu uygulamaların korkulu rüyaları haline gelerek onları gerilerde bırakmayı başarmıştır. Örneğin snapchat uygulamasına karşı olarak stories uygulamasını kullanıma sunmuştur. Bu uygulamanın kullanılmaya başlandığıgünden itibaren snapchat bu uygulamadan olumsuz bir şekilde etkilemiştir. 

Bu şekilde yapmış olduğu bir çok yenilik ile Instagram rakiplerini geride bırakmayı başarmıştır. Bu başarısına hız kesmeden devam etmektedir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve rakipleri hakkında bilgiler vermeye çalıştım.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder